Podzimní jeronýmský výlet do Hrusic

Podzimní jeronýmský výlet do Hrusic
Datum konání: 20. 9. 2020
Milé kolegyně a milí kolegové,
náš tradiční podzimní výlet na počest sv. Jeronýma se uskuteční v neděli 20. září 2020 a zavede nás do Hrusic, jejichž siluetu s kostelem sv. Václava a také obrázky místního rodáka Josefa Lady všichni dobře známe z dětských knížek.
Ráno se sejdeme na hlavním nádraží u vlaku ve směru na Benešov a pojedeme do Mnichovic v 9:05 (Vršovice 9:10, Strašnice zastávka 9:14, Hostivař 9:20, Horní Měcholupy 9:22); majitelé lítačky si zakoupí místenku z kraje Prahy, tj. ze stanice Praha-Kolovraty.
Do Mnichovic dorazíme v 9:44 a z nádraží půjdeme nejprve po červené značce a poté přejdeme na cyklostezku, která nás dovede k nádraží v Mirošovicích.
Méně zdatní turisté mohou jet vlakem o hodinu později (tedy z Prahy hl. n. v 10:05) do Mirošovic a tam se k nám přidat. Ušetří tak 4 km cesty z Mnichovic. Pokud se tak rozhodnete, napište mi to prosím, abychom věděli, že se po vás máme v Mirošovicích rozhlížet.
Z Mirošovic budeme pokračovat po žluté značce nahoru na náměstí v Hrusicích a do Památníku Josefa Lady a jeho dcery Aleny. Tam máme na 11:00 rezervovanou prohlídku s komentářem. Návštěva památníku bude trvat necelou hodinu a vstupné činí pro dospělé 65 Kč, snížené 50 Kč a skupinové 30 Kč. Po prohlídce ještě nahlédneme do známého hrusického kostelíka sv. Václava ze 13.století, který bude otevřen jen pro nás.
Po prohlídce se vrátíme kousek po žluté a poté budeme pokračovat po zelené do Senohrab a cestu ukončíme v restauraci Franz (kterou již účastníci loňského výletu na Komorní Hrádek znají) přímo vedle nádraží, kde pro nás budou od 14 hodin rezervovány stoly. Vlaky zpět do Prahy jedou každou půlhodinu – každou 09. a 39. minutu. Cesta trvá 43 minut a vlastníci lítačky si koupí jízdenku do stanice Praha-Kolovraty.
Cesta vede kopečkovitou krajinou většinou po pevných cestách a celá je dlouhá cca 9,3 km.
Netřeba zdůrazňovat, že jako vždy zveme k účasti všechny členy, spřízněné duše, rodinné příslušníky a kamarády. Máte-li dotazy nebo nápady na příští výlety, pište na adresu: alena.sourkova@tiscali.cz.
Alena Šourková
 

Začátek akce: 20.9 2020
European Commission International Federation of Translators Asociace konferenčních tlumočníků v ČR Komora soudních tlumočníků ČR Česká komora tlumočníků znakového jazyka Obec překladatelů Svaz českých knihkupců a nakladatelů Filozofická fakulta Univerzity Karlovy v Praze Filozofická fakulta UMB v Banskej Bystrici Svět knihy Opus arabicum Slovenská spoločnosť prekladateľov odbornej literatúry Pražský Literární Dům iLiteratura STAR Group Paraple Centrum

O JTP

JTP je nezávislá, dobrovolná, profesní organizace profesionálních tlumočníků a překladatelů otevřená všem, kteří chtějí podpořit její činnost. JTP byla založena v roce 1990, aby hájila profesní, pracovně právní a sociální zájmy svých řádných členů, napomáhala jim k dalšímu vzdělávání, propagovala je na trhu práce a informovala je o pracovních příležitostech. JTP dbá na povznesení společenské prestiže profese i kvality překladu a tlumočení. JTP je členem Mezinárodní federace překladatelů FIT.


Více

Kontakt

Senovážné náměstí 23,
Praha 1, 110 00

Tel.: 224 142 312
Tel.: 224 142 517
E-mail: JTP@JTPunion.org


NÁVŠTĚVNÍ DOBA:
středa 11.00 - 15.00 hod.
 

Napište nám

Jen vám chceme připomenout, že náš web používá cookies. Pokud si jejich nastavení nezměníte, bereme to jako souhlas s jejich užíváním. Přenastavit je samozřejmě můžete kdykoliv (další informace).