PODZIMNÍ JERONÝMSKÝ VÝLET

PODZIMNÍ JERONÝMSKÝ VÝLET
Datum konání: 21. 9. 2019

POZVÁNKA NA PODZIMNÍ JERONÝMSKÝ VÝLET


Náš podzimní výlet na počest sv. Jeronýma
se uskuteční v sobotu 21. září 2019.


Navštívíme zámek Komorní Hrádek v Choceradech, který patří armádě a je běžně veřejnosti nepřístupný. Sídlí v něm Agentura profesního rozvoje a podpory aktivit Ministerstva obrany a někteří z Vás tam možná někdy tlumočili nebo vyučovali jazyky.

Komorní Hrádek stojí na místě původního hradu, který byl v polovině 16. století přestavěn na renesanční zámek a v 17. století rozšířen o barokní část s kaplí Neposkvrněného početí Panny Marie. Poslední majitelé poskytli zámek za 2. světové války jednotkám SS a v r. 1954 ho převzala armáda. Chcete-li se dozvědět o Komorním Hrádku něco více, podívejte se na reportáž Toulavé kamery: https://www.ceskatelevize.cz/porady/1126666764-toulava-kamera/219562221500015/video/688362 .

My se vydáme vlakem s názvem Posázaví v 8:22 z hlavního nádraží do Chocerad; s lítačkou a podobnými průkazy si můžete koupit jízdenku ze stanice Praha-Hostivař. Přistoupit je možno i ve stanicích Vršovice (8:27), Strašnice zast. (8:33) nebo Hostivař (8:38). Cesta do Chocerad trvá hodinu a vede pěknou krajinou řeky Sázavy.  V 9:24 vystoupíme z vlaku a vystoupáme částečně po silnici a částečně lesem asi 1 km na Komorní Hrádek. V 10 hod. nás tam bude čekat průvodce a absolvujeme s ním asi hodinovou prohlídku.  Poté sejdeme dolů k Sázavě a v Choceradech se můžeme občerstvit v kempu na břehu Sázavy.

Z Chocerad půjdeme po červené značce asi 7 km podél Sázavy, potom odbočíme na modrou značku a dojdeme lesem něco přes 2 km do Senohrab. Celkem ujdeme cca 10 km, většinou po rovné pevné cestě podél řeky, na začátku a na konci cesty je stoupání.

V Senohrabech se přímo u nádraží nachází restaurace Franz (http://www.restauracefranz.cz/), kde jsou pro nás objednány stoly na 15:00 a kde se posilníme před odjezdem zpět do Prahy.
Osobní vlaky do Prahy jezdí každou půlhodinu: 15:09, 15:39, 16:09, 16:39 atd., cesta trvá 43 minut a tentokrát je možno si k lítačce koupit jízdenku do stanice Praha-Kolovraty.

Jako vždy jsou vítáni nejen členové JTP, ale také jejich rodinní příslušníci, spřízněné duše a kamarádi, neboť Vaši kamarádi jsou i naši kamarádi.

Protože vedení Komorního Hrádku chce dopředu znát počet návštěvníků, prosím Vás, abyste se mi nahlásili nejpozději 10 dní předem na adresu alena.sourkova@tiscali.cz. Vaše jména nikam hlásit nebudu, jenom počet účastníků.

Máte-li dotazy, můžete se na mě obrátit na uvedenou adresu.
Alena Šourková
 


Začátek akce: 21.9 2019
European Commission International Federation of Translators Asociace konferenčních tlumočníků v ČR Komora soudních tlumočníků ČR Česká komora tlumočníků znakového jazyka Obec překladatelů Svaz českých knihkupců a nakladatelů Filozofická fakulta Univerzity Karlovy v Praze Filozofická fakulta UMB v Banskej Bystrici Svět knihy Opus arabicum Slovenská spoločnosť prekladateľov odbornej literatúry Pražský Literární Dům iLiteratura STAR Group Paraple Centrum

O JTP

JTP je nezávislá, dobrovolná, profesní organizace profesionálních tlumočníků a překladatelů otevřená všem, kteří chtějí podpořit její činnost. JTP byla založena v roce 1990, aby hájila profesní, pracovně právní a sociální zájmy svých řádných členů, napomáhala jim k dalšímu vzdělávání, propagovala je na trhu práce a informovala je o pracovních příležitostech. JTP dbá na povznesení společenské prestiže profese i kvality překladu a tlumočení. JTP je členem Mezinárodní federace překladatelů FIT.


Více

Kontakt

Senovážné náměstí 23,
Praha 1, 110 00

Tel.: 224 142 312
Tel.: 224 142 517
E-mail: JTP@JTPunion.org


NÁVŠTĚVNÍ DOBA:
středa 11.00 - 15.00 hod.
 

Napište nám

Jen vám chceme připomenout, že náš web používá cookies. Pokud si jejich nastavení nezměníte, bereme to jako souhlas s jejich užíváním. Přenastavit je samozřejmě můžete kdykoliv (další informace).