Jarní výlet - přeložen na toto nové datum

Jarní výlet - přeložen na toto nové datum
Datum konání: 20. 6. 2020

Odložený jarní jeronýmský výlet – sobota 20. června 2020

Milé kolegyně a milí kolegové,
víte, že se nedaleko Českého Brodu v obci Tismice nachází zajímavý kostel Nanebevzetí Panny Marie? Je to vzácně zachovaná trojlodní románská bazilika z konce 12. století, chráněná jako kulturní památka. Pokud si chcete baziliku prohlédnout a trochu se přitom projít, vydejte se s námi na odložený jarní jeronýmský výlet, který se uskuteční v sobotu 20. června 2020.
Výlet zahájíme na Masarykově nádraží (možno přistoupit také v Libni, Kyjích či Dolních Počernicích), odkud v 9:30 odjíždí vlak na Kolín. Sejdeme se u pokladen a cca 10 minut před odjezdem se odebereme k vlaku. Upozorňuji, že pokladny se nyní nacházejí u 1. nástupiště. Pojedeme 31 minut do stanice Rostoklaty; vlastníci Lítačky či jiného podobného dokladu si koupí jízdenku až ze stanice Praha-Klánovice. 
Z Rostoklat půjdeme 4,5 km do Tismic, kde si prohlédneme baziliku Nanebevzetí Panny Marie, a budeme pokračovat dalších 5,5 km do Českého Brodu.  Cesta je nenáročná, v rovinatém terénu, většinu cesty se jde po pevných místních silničkách. V Českém Brodě, kam bychom měli dorazit okolo 14hod., si dáme oběd v restauraci Kup na náměstí. Na nádraží už je to jen pár kroků a vlaky do stanice Praha-Masarykovo nádraží jezdí každou půlhodinu (vždy každou 28. a 58. minutu). Jízdenku si k lítačce opět kupte do stanice Praha-Klánovice.
Netřeba zdůrazňovat, že jsou srdečně zváni nejen členové JTP, ale také jejich rodinní příslušníci, přátelé a všechny spřízněné duše.
Máte-li dotazy nebo nápady na další výlety, pište na moji mailovou adresu: alena.sourkova@tiscali.cz.
Alena Šourková
 


Začátek akce: 20.6 2020
European Commission International Federation of Translators Asociace konferenčních tlumočníků v ČR Komora soudních tlumočníků ČR Česká komora tlumočníků znakového jazyka Obec překladatelů Svaz českých knihkupců a nakladatelů Filozofická fakulta Univerzity Karlovy v Praze Filozofická fakulta UMB v Banskej Bystrici Svět knihy Opus arabicum Slovenská spoločnosť prekladateľov odbornej literatúry Pražský Literární Dům iLiteratura STAR Group Paraple Centrum

O JTP

JTP je nezávislá, dobrovolná, profesní organizace profesionálních tlumočníků a překladatelů otevřená všem, kteří chtějí podpořit její činnost. JTP byla založena v roce 1990, aby hájila profesní, pracovně právní a sociální zájmy svých řádných členů, napomáhala jim k dalšímu vzdělávání, propagovala je na trhu práce a informovala je o pracovních příležitostech. JTP dbá na povznesení společenské prestiže profese i kvality překladu a tlumočení. JTP je členem Mezinárodní federace překladatelů FIT.


Více

Kontakt

Senovážné náměstí 23,
Praha 1, 110 00

Tel.: 224 142 312
Tel.: 224 142 517
E-mail: JTP@JTPunion.org


NÁVŠTĚVNÍ DOBA:
středa 11.00 - 15.00 hod.
 

Napište nám

Jen vám chceme připomenout, že náš web používá cookies. Pokud si jejich nastavení nezměníte, bereme to jako souhlas s jejich užíváním. Přenastavit je samozřejmě můžete kdykoliv (další informace).